Staalvezelbeton

 • 0

Staalvezelbeton

Staalvezelbeton C20/25 XC2 S3

Komo gecertificeerd.

Toepasbaar in funderingen

Categorie:

Beschrijving

Staalvezelbeton is een goed alternatief voor het traditioneel gewapende beton. In plaats van de wapeningsstaven worden er staalvezels aan de betonspecie toegevoegd waardoor dezelfde constructieve eigenschappen behaald worden. Door automatische staalvezeldosering in de menger, bent u verzekerd van een homogene verdeling van de staalvezels in de betonspecie.

Voordelen van staalvezelbeton

Voordelen van staalvezelversterkte beton is:

 • De staalvezels zich door het hele te storten deel bevinden.
 • Hogere slijtvastheid
 • Beperking van scheurvorming
 • Hogere draagkracht waardoor de constructie slanker ontworpen kan worden
 • Tijdsbesparing omdat er geen wapeningsstaven geplaatst hoeven worden

Gaat u staalvezelbeton storten? Dan bent u bij Jonk aan het juiste adres. Wij leveren staalvezelbeton direct vanaf de centrale naar uw bouwproject. U kunt bij ons terecht voor betonleveringen vanaf 1 m3, maar ook voor een grote betonstort bieden wij oplossingen.

Tijdbesparing

Bij het storten met staalvezelbeton hoeven er geen wapeningsstaven geplaatst te worden. In tegenstelling tot traditioneel gewapend beton, waarbij de betonproductie en het maken en plaatsen van de wapening gescheiden werkprocessen zijn, is de productie van staalvezelbeton één proces. Alles komt uit de betonmixer. Met  staalvezels vraagt de productie minder tijd, minder logistiek en opslag, minder administratie en productcontroles. Je doseert de staalvezels en je bent klaar. Dit bespaart tijd en dus geld.

Wijze van lossen

Standaard wordt er gelost met een sleuf aan de achterzijde van de betonvrachtwagen. De betonmixer heeft een bereik van slechts een paar meter achter/naast de wagen. Indien de afstand tot het te storten project groter is en u maakt geen gebruik van een betonpomp, zorg dan voor voldoende kruiwagens. Let op: deze kruiwagens moet u zelf regelen.
Er kan ook een pompmixer worden ingezet. Een mixerpomp inzetten is handig wanneer de betonmixer truck niet dicht bij de stortlocatie kan komen.

Beton heeft de neiging om in te klinken, dus bestel altijd 10% meer dan u heeft uitgerekend. Dit om te voorkomen dat er nog een dure nabestelling gedaan moet worden.

Stortinstructies

Beton storten, hoe gaat dat in z’n werk?

 • Bepaal met een deskundige, bijvoorbeeld een aannemer of een constructeur, welk type beton u nodig heeft;
 • Vraag iemand bij het lossen van het beton aanwezig te zijn die ervaring heeft met het storten en verwerken van beton. Beton heeft maar een beperkte verwerkingtijd;
 • Overleg ter plekke met de chauffeur om het lossen en storten van het beton zo goed mogelijk te laten verlopen: de chauffeur heeft ruime ervaring met het storten, maak gebruik van deze ervaring;
 • De weg naar de afleverlocatie moet verhard zijn en goed bereikbaar voor zwaar vrachtverkeer. Een betonmixer is zwaar, gemiddeld 40 ton (40.000 kg!);
 • Er moet iemand tijdig aanwezig zijn op de betreffende afleverlocatie om het beton te kunnen storten. Geadviseerd wordt om met minimaal 3 personen het beton te verwerken;
 • Er is maar beperkte tijd om het beton te lossen. Het exacte aflevermoment kan afwijken, houd in ieder geval rekening met ongeveer 45 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip;
 • De chauffeur bedient de truckmixer en/of de pompmixer, hij helpt niet mee met het storten;
 • Een betonmixer heeft een bereik van een paar meter achter de vrachtwagen. Maakt u geen gebruik van een mixerpomp maar de afstand tot de stortlocatie is groter? Dan adviseren we voldoende kruiwagens te gebruiken. Gebruik altijd een extra kruiwagen onder de sleuf van de betonmixer om het lekken van beton op de grond zoveel mogelijk tegen te gaan;
 • Draag handschoenen, beschermende schoenen en sluitende kleren. Voorkom zoveel mogelijk dat er tijdens het beton storten spetters op uw huid komen.
 • Gebruik passend gereedschap zoals: scheppen, betonharken, afwerkreien, afwerkspanen en trilnaalden. We adviseren na het gebruik het gereedschap zo spoedig mogelijk schoon te spuiten met water.
 • Voor noodgevallen dient er op de stortlocatie altijd water en stroom aanwezig te zijn.

Let op: beperkte lostijd!

U heeft een beperkte tijd om het beton te lossen:

 • Minder dan 7 kuub  =  max. 30 minuten
 • Meer dan 7 kuub = Het oprijden, lossen en afrijden moet zijn beëindigd binnen een tijdsbestek van 3 minuten per m³ na aankomst op het werk.

Bijkomende kosten, inclusief BTW

Wanneer het lossen van het beton langer duurt dan de aangegeven tijden, worden er kosten in rekening gebracht: € 36,00 per 15 minuten.

Voor geretourneerde vrachten wordt, behalve de overeengekomen prijs per m³ betonmortel, een bedrag van
minimaal € 60,50 voor elke m³ en/of € 60,50 voor een rest van minder dan 1 m³ in rekening gebracht.

Binnenstadtoeslag (bijvoorbeeld in Amsterdam) is € 65,00.


Leave a Reply