Kalkzandsteen

Jonk Bouwstoffen is de leverancier voor kalkzandsteen. U vindt bij ons hoge kwaliteit kalkzand steen van producent MAKZ, een jonge organisatie met verfrissende ideeën. Wij denken graag met u mee over de toepassing en verwerking van dit populaire bouwproduct. Kalkzand steen en -metselblokken zijn geschikt voor toepassing in dragende en niet-dragende wanden, funderingen en kelderwanden in vuilwerk of éénzijdig schoonwerk. In bijna 70 % van alle nieuwbouwwoningen wordt kalkzandsteen gebruikt, terwijl de utiliteitsbouw ook niet achter blijft. Maar waarom wordt kalkzandsteen tegenwoordig zo vaak gebruikt?

MAKZ Kalkzandsteen een kleinschalige en flexibele producent van kalkzandsteen. Sterk in kwaliteit en service. Een jonge organisatie met verfrissende ideeën.

Grote diversiteit

Ten eerste is kalk zandsteen een schoon product dat op de bouwplaats eenvoudig en snel is aan te brengen met vrijwel geen afval. Dat betekent voor u binnen een zeer korte bouwtijd een degelijk resultaat. Kalkzand steen is flexibel en breed toepasbaar. Vanwege de grote diversiteit aan maten en vormen is kalkzandsteen binnen elk type bouwwerk bruikbaar. Gaat u verbouwen, uitbreiden of renoveren, dan zijn oude constructies snel te verwijderen en te vervangen voor nieuw.

Uitstekende eigenschappen

Kalkzand steen heeft een uitstekende geluiddempende werking, hetzelfde geldt voor de wartme-koude issolatie. In de zomer houdt het steen de warmte buiten, terwijl in de winter de warmte juist wordt vastgehouden. Ook is uit diverse testen gebleken dat kalkzandsteen veruit de beste brandwerende werking heeft.

Door haar fijne afwerking kan een kalkzand steen wand vaak zonder verdere behandeling als stucadoren en schilderen worden toegepast voor een prettig en vakkundig eindresultaat. Dit scheelt enorm in de bouwkosten en in de kosten voor onderhoud.

Compleet assortiment kalkzandsteen

De hypermoderne fabriek in Oosterhout is uitgerust met de allernieuwste productiemiddelen. Daardoor bent u verzekerd van een kalkzandsteenproduct dat uw kwaliteitsverwachtingen waarschijnlijk zal overtreffen en kunnen wij flexibel inspelen op uw specifieke wensen. Het assortiment kalkzand steen is zeer compleet te noemen, van metselblokken tot lijmblokken tot elementen, het is allemaal mogelijk.