Pompmixer

  • 0

Pompmixer

Maximale pompcapaciteit62m3/u
Inhoud vultrechter250L
Stempelbreedte vóór3850mm
Stempelbreedte achter1050mm
Afstand tussen voor– en achter stempel6010mm
Maximale betondruk aan slang48 bar
Aantal knikpunten3
Maximale reikhoogte23,75m
Maximale reikwijdte19,6m
Lengte eindslang3m
Uitvouwhoogte6,72m
Diameter betonslangØ125mm

Beschrijving

Beton storten met mixerpomp

Een mixerpomp, ook wel pompmixer genoemd, kan uitkomst bieden wanneer de betonmortel vrachtwagen de stortlocatie niet of moeilijk kan bereiken. Met een pompmixer kan het beton over een grote afstand in het bouwwerk worden gepompt, zonder extra hulp van kranen, kubels, kruiwagens, dumpers etc. Zo vormen de hekken, draden, tuinen, geparkeerde auto’s, deur- of raamopeningen geen obstakel meer. Het beton wordt sneller gestort en werkt kostenbesparend omdat er minder menselijke arbeid nodig is. Met een capaciteit van meer dan 50 m3 per uur kunnen de pompmixers het beton voor ieder stort in korte tijd verwerken.

Alles in één

Een pompmixer neemt zelf de betonspecie en betonpomp in één keer mee. De pompmixer verpompt de meegebrachte betonspecie (tot 7 m3) direct in het werk. Wanneer er meer betonspecie nodig is, verpompt de pompmixer ook de extra door truckmixers aangevoerde betonspecie.

Wij kunnen met onze betonpomp truckmixers de betonmortel over een afstand van ca. 22 meter verpompen. Het bereik van onze pompmixers is weergegeven in de bovenstaande afbeelding.

Voordelen pompmixer

Verdere voordelen van het werken met de mixerpomp zijn:
  • het bestellen van betonmortel en pomp is slechts één handeling
  • besparing van mankracht
  • geen kranen, kubels en kruiwagens meer nodig
  • ook moeilijk bereikbare stortplaatsen zijn bereikbaar
  • geen hinder van obstakels als hekken, greppels en tuinmuren

Extra leidingen

Mocht het beton voor uw bouwwerk over een grotere afstand verpompt moeten worden, dan is het mogelijk om het bereik tot ca. 40 meter te vergroten door de koppeling van extra flexibele slangen. Let op! Mocht u gebruik willen maken van de service van extra slangen/pijpen, dan wordt er een toeslag berekend. Dit wordt achteraf in rekening gebracht omdat we voor aanvang van de stort niet precies weten hoeveel meter er uiteindelijk nodig is. Het werken met de pompmixer vereist een aangepaste betonspeciemengsel. Bij een stort uit de giek wordt er altijd gewerkt met fijn spramex grind 4/16mm.


Leave a Reply